طراحی ویلا به سبک کلاسیک در جهت نشان دادن عظمت و شکوه یک بنا انجام می شود. منشاء این سبک را شاید بتوان یونان معرفی کرد، چراکه در گذشته یونانیان سعی داشتند با استفاده از طراحی خانه های خدایان خود به سبک کلاسیک، عظمت و بزرگی خدایانشان را به رخ بکشند. سبک کلاسیک برای طراحی ویلا، یک سبک بی عیب و نقص شناخته شده است که به دلیل ویژگی هایی که دارد از گذشته تا کنون طرفداران بسیاری دارد.
طراحی ویلا کلاسیک نیازمند ستون هایی با ارتفاع زیاد، مجسمه های تزئینی، سرستون ها، طاق های بلند، قوس های زیبا، پنجره های متفارن و تزئینات بسیار می باشد. تنوع متریال در ساخت ویلاهای کلاسیک کمتر است و بیشتر از سنگ در این سبک استفاده می شود. رنگ روشن مثل سفید و کرم حرف اول را در طراحی ویلا به سبک کلاسیک می زند. در صورتی که شما نیز علاقه مند به سبک کلاسیک برای طراحی ویلا می باشید، برای اطلاع از جزئیات طراحی آن و ویژگی های این سبک، تا انتهای این مقاله از بام ساز همراه ما باشید.
تاریخچه ویلا کلاسیک
همانطور که اشاره کردیم، طراحی ویلا به سبک کلاسیک به معماری یونان و روم باستان برمی گردد و در واقع رومی ها این سبک را گسترش داده اند که هم اکنون نیز می توانید معروف ترین معبد با بنای کلاسیک را در آکروپولیس یونان مشاهده کنید که با تناسبات دقیق هندسی و به کارگیری علم ریاضی ساخته شده است.
آنچه که در طراحی ویلا کلاسیک و یا خانه های نئوکلاسیک، حرف اول را می زند، تقارن به همراه چیدمان منظم است. همینطور ستون های بلند در کنار مجسمه های بسیار نیز در این سبک بسیار مهم هستند. با اینکه در طول زمان و با ایجاد سبک های جدید، کمی از سبک کلاسیک فاصله گرفته شده است اما این سبک هنوز هم طرفداران بسیاری دارد.
ویژگی های ویلای کلاسیک
مهم ترین موضوعی که طراحی ویلا کلاسیک باید در نظر گرفته شود، زیبایی شناسی و انحصاری بودن ذاتی در کنار لوکس بودن بنا می باشد.
به طوری که ویلاهای کلاسیک یادآور زندگی اشرافی هستند. دلیل این موضوع داشتن فضای زیاد و جزئیات باشکوه است. محوطه سازی ویلاهای کلاسیک بخش جدایی ناپذیری از این سبک هستند. به نقل از معمار معروف رومی، ویلای کلاسیک از سادهترین قوانین یعنی دوام و استحکام، کاربردی بودن و زیبایی پیروی می کند.
وجود تقارن در جزئی ترین قسمت های بناهای کلاسیک، استفاده از هندسه و ریاضی را به بیننده القا می کند؛ البته یونانیان خود بر این عقیده بودند که معادلات ریاضی انسان را به کمال می رساند و همین باور را می توان در نماهای ساختمان آن ها نیز مشاهده کرد. از مهم ترین ویژگی های یک بنای کلاسیک که باید در طراحی ویلا کلاسیک رعایت شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- طراحی ویلا کلاسیک بسیار پیچیدهتر از سبک مدرن می باشد.
- در طراحی داخلی ساختمان از تکنولوژی و امکانات به روزی استفاده می شود.
- از نورپردازی به صورت اصولی و کاربردی درنمای ویلاهای کلاسیک استفاده می شود.
- نظم حرف اول را در طراحی ویلا کلاسیک می زند.
- رنگ غالب در ویلاهای کلاسیک رنگ های روشن و عموما طیف رنگی کرم می باشند.
- در طراحی داخلی ویلاهای کلاسیک نیز باید از رنگ های خنثی استفاده شود تا نشان دهنده قدرت و عظمت باشد. رنگ های زرشکی، یشمی، کرم، قهوه ای، سرمه ای، سدری، صورتی، طلایی، برنز، سفید و مشکی برای این سبک مناسب هستند.
- از چوب طبیعی همچون چوب درخت بلوط، گیلاس، گردو و سرو در طراحی دکوراسیون داخلی ویلاهای کلاسیک استفاده می شود.
- البته لازم است اشاره کنیم ممکن است افراد صرفا سبک کلاسیک را برای نمای یک ساختمان انتخاب کنند و نمای داخل را به سبک مدرن و یا ترکیبی از سبک مدرن و کلاسیک طراحی نمایند.
طراحی ویلا کلاسیک
برای اینکه بتوانید پیش از اجرا از طرح ویلای خود مطلع شوید، می توانید از کارشناسان و مهندسان بام ساز راهنمایی دریافت کنید. گروه معماری بام ساز می توانند پیش از اجرای ویلا، طرح مورد نظر شما را با نرمافزار های 3d max، revit، lumion، sketchup و … شبیه سازی کرده و در اختیار شما قرار بدهند تا در صورتی که مایل باشید اقدام به اجرای آن نمایید و یا تغییراتی را در آن ایجاد کنید.
معیار های طراحی ویلای کلاسیک
جزئیات و تزئینات در طراحی سبک کلاسیک بسیار بیشتر از دیگر سبک ها می باشند. همین موضوع می تواند هزینه اجرا و طراحی ویلا کلاسیک را افزایش دهد. یکی از راه هایی که می توان به کمک آن هزینه اجرای ویلای کلاسیک را کاهش داد، استفاده از متریال سیمان سفید در نما می باشد که نسبت به دیگر مصالح ارزانتر است.
در ویلا های کلاسیک ممکن است برخی فضاها بدون کاربرد خاصی طراحی شوند و محلی برای قرار گرفتن مجسمه های باشکوه باشند. در این سبک می توان از المان های قدیمی نیز استفاده کرد.
در تزئینات داخلی ویلاهای کلاسیک بیشتر از طرح ها و الگوهای طرح دار با نقش گل و یا حتی راه راه استفاده می شود. همینطور می توان هم در طراحی داخلی خانه و هم طراحی نما از خطوط منحنی برای القای حس آرامش استفاده شود.
قرنیزهای دیوار و گچ بری های سقف و ستون ها همگی متقارن و منظم اجرا می شوند. به طور کلی در طراحی کلاسیک می توان حتی به صورت اغراق آمیزی از تزئینات استفاده کرد. بیشتر افراد با طبقه اجتماعی بالا علاقه مند به طراحی ویلا کلاسیک می باشند.
خصوصیات ویلاهای کلاسیک
در ادامه سعی کرده ایم به طور کامل به مهم ترین خصوصیات یک ویلا با سبک کلاسیک اشاره کنیم.
1.تقارن اصل مهم در طراحی ویلا کلاسیک
در طراحی ویلای کلاسیک، تمامی اجزا دارای تقارن هستند. تزئینات نما، فرش ها، مبلمان، تابلوهای نصب شده بر روی دیوار، نقش و نگارها و رنگ آمیزی دیوار ها همگی دارای تقارن می باشند.
برخی از افراد ممکن است تقارن در تمامی اجزا را دوست نداشته باشند که می توانند به سراغ سبک های مدرن و یا تلفیق کلاسیک و مدرن بروند.
2.حاشیههای نرم در طرح ویلا کلاسیک
در طراحی ویلا کلاسیک از ایجاد زاویه های تیز اجتناب می شود و تمام تلاش طراح این است که از خطوط و منحنی برای شکل دادن نما و همینطور طراحی داخلی استفاده کند و هدف از آن القای حس آرامش است.
3. استفاده از رنگ های محافظه کارانه در طراحی ویلا کلاسیک
در ویلا های کلاسیک برخلاف سبک مدرن، باید از رنگ های خنثی استفاده بیشتری شود. از نظر روانشناسی رنگ های خنثی حس ظرافت، رسمیت، قابل اعتماد بودن و قدرت را القا می کنند. استفاده از رنگ سفید، شیری، برنزی و طلایی بیشتر در دکوراسیون های کلاسیک ایرانیان دیده می شود.
4.استفاده از چوب
در طراحی ویلا کلاسیک چوب طبیعی نیز جایگاه ویژه ای دارد. علاوه بر لوازم داخل ویلا می توان از چوب در نرده ها، سقف و حتی نمای ساختمان نیز استفاده کرد. هدف از استفاده از چوب در سبک کلاسیک، القای یک روح گرم و جذاب به محیط است.
5. استفاده از فرشهای سنتی در طراحی ویلا کلاسیک
در دکوراسیون داخلی خانه هایی به سبک کلاسیک، غالبا از فرش های دستباف و سنتی استفاده می شود و کمتر فرش های ماشینی و با نخ های پلاستیکی در این خانه ها دیده می شود.
6.قرنیزها و گچ کاریهای زیبا
در طراحی ویلا کلاسیک از گچ کاری و قرنیز با جزئیات زیبا و قدرتمند استفاده می شود. لزومی بر طراحی گچ کاری این ساختمان ها با جزئیات زیاد نیست اما حتما باید تعادل و تقارن در آن رعایت گردد.
عناصر تاثیر گذار در طراحی
در ویلا های کلاسیک وجود برخی عناصر می تواند زیبایی آن را دو چندان کند. در ادامه به این عناصر تاثیرگذار در طراحی خانه های کلاسیک اشاره کرده ایم:
1.نور پردازی
نورپردازی در نمای خانه های کلاسیک بسیار به چشم می خورد؛ به طوری از انواع دیوار کوب ها، لوسترهای بزرگ، چراغ خواب و آباژورها در این سبک از خانه ها استفاده می شود.
نکته حائز اهمیت در طراحی ویلا کلاسیک این است که تمامی نورپردازی ها باید با نور خنثی و در تقارن با هم مورد استفاده قرار بگیرند.
2.ستون ها در طراحی ویلا کلاسیک
از دیگر عناصر تاثیر گذار در بناهای کلاسیک، ستون های بزرگ با ارتفاع زیاد هستند که معمولا با تزئینات زیاد در ورودی بنا قرار دارند.
3. سقف بنا
ارتفاع سقف در طراحی ویلا کلاسیک بسیار بلند در نظر گرفته می شود تا در کنار گچ بری های پرظرافت، یاد آور عظمت و قدرت باشند. می توان از ارتفاع زیاد سقف در کنار گچ بری هایی که دارد برای پنهان کردن سیستم گرمایش و سرمایش و یا فن های مناسب سقف استفاده کرد.
4.کف پوش ها
برای کف پوش ویلاهای کلاسیک معمولا از مصالحی همچون چوب و یا سنگ طبیعی استفاده می شود. مصالح طبیعی در طراحی ویلا کلاسیک تداعی کننده احساس زندگی و نشاط هستند.
5.طراحی داخلی و تزئینات
در طراحی داخلی ویلاهای کلاسیک از دیوارهایی با ارتفاع بلند، ستون های بلند، پنجره های متقارن، مبلمان استیل، اشیا تزئینی بسیار، آینه های قدی، مجسمه و … استفاده می شود.
6.مصالح در طراحی ویلا کلاسیک
از مهم ترین عناصر تاثیر گذار در ویلاهای کلاسیک مصالح است که هدف طراح این است که از مصالح باکیفیت و درجه یک در این ویلاها استفاده کند.
طراحی ویلا کلاسیک با بام ساز
ویلاها محلی برای جمع شدن اعضای خانواده و برگزاری دورهمی های دوستانه و خانوادگی هستند. در صورتی ویلاها می توانند حس آرامش را در افراد القا کنند که با استفاده از اصول و استانداردهای لازم طراحی شده باشند.
طراحی ویلا کلاسیک دارای پیچیدگی های خاص خود است و نیازمند دانش و تجربه متخصصان این امر می باشد. شما عزیزان می توانید برای دریافت مشاوره فنی برای طراحی و اجرای ویلا کلاسیک با کارشناسان و مهندسان بام ساز در ارتباط باشید و ویلای خود را به صورت اصولی طراحی و اجرا نمایید.