اجرا انواع مدلهای آلاچیق فلزی؛ با طراحی مدرن و کلاسیکپوشش آردواز ویلاعمومیمقالات تخصصی

آتشدان ویلایی و باغی

در محوطه سازی ویلاها، می توان از فاکتورها و تجهیزات مختلفی استفاده کرد تا بتوان در نهایت محوطه ای زیبا و پر جلوه را ایجاد کرد. البته لازم است اشاره کنیم که استفاده از المان ها و تجهیزات در محوطه سازی ویلا، باید متناسب با کاربری ویلا و همینطور با در نظر گرفتن استفاده بهینه از آن انجام شود. در واقع این جزئیات است که به یک ویلا، هویت می بخشد و سبب می شود که افراد بتوانند در دورهمی های آخر هفته و تعطیلات خود، از این تجهیزات بهره مند شوند. یکی از تجهیزات مورد استفاده در محوطه ویلاها، آتشدان ویلایی است که در محوطه و فضای باز ویلا، از آن ها استفاده می شود.

امروزه آتشدان های مدرن و زیبایی ارائه شده است که ضمن برخورداری از جلوه بصری، قابل حمل نیز هستند و جا به جایی آن ها ساده است و می توان در هر مکانی از آن ها استفاده نمود. از آتشدان ها ضمن استفاده برای گرم کردن محیط در فصول سرد سال و جمع شدن به دور آتش، جهت طبخ غذا و در برخی نمونه های پیشرفته تر جهت گریل کردن و کباب کردن غذا نیز استفاده می شود. به طور کلی آتشدان ویلایی امکان لذت بردن بیشتر از فضای بیرونی ویلا را فراهم می کند.

 

آتشدان ویلایی و باغی

آتشدان ویلایی چیست؟

آتشدان ویلایی یا آتشگاه (Fire Pit) یک گودال و یا یک حفره است که در داخل آن آتش قرار می گیرد. آتش ایجاد شده در آتشدان از طریق سوخت های مختلفی شامل چوب و هیزم و یا گاز شهری تامین می شود و معمولا در اطراف آن نیز مصالحی همچون آجر و یا سنگ قرار دارد تا از گسترش آتش جلوگیری گردد.

از سال های گذشته تا به امروز، ساخت آتشدان در حیاط خانه های ویلایی، رواج داشته است اما امروزه علاوه بر این روش، می توان آتشدان های پیش ساخته را نیز از فروشگاه ها خریداری نمود.

کاربرد اصلی آتشدان ویلایی، ایجاد گرما در محیط بیرونی خانه ها می باشد و از این وسیله گرمایشی به عنوان نقطه کانونی در حیاط خانه ها استفاده می شود تا اهالی خانه و مهمانان به دور آن جمع شوند. البته علاوه بر این از آتشدان ها می توان جهت طبخ غذا، ایجاد نور در فضای بیرونی و … نیز استفاده نمود.

انواع آتشدان ویلایی از نظر سوخت

آتشدان ویلایی چیست

آتشدان ها از نظر سوخت مصرفی در دو دسته آتشدان های گاز سوز و آتشدان های هیزمی قرار می گیرند که هر یک مزایا و معایبی دارند.
آتشدان های گاز سوز به دلیل برخورداری از ویژگی عدم انتشار دود، از آتشدان های هیزمی پرطرفدار تر هستند و در صورتی که ویلای شما در حیاط و محوطه نیز گازکشی داشته باشد، می توانید در تمامی زمان ها آن را روشن کنید.

با این حال بسیاری علاقه مند هستند از آتشدان ویلایی جهت کباب کردن با طعم دود و بوی ذغال نیز استفاده کنند؛ به همین دلیل به آتشدان هایی با سوخت هیزم علاقه بیشتری دارند. اما این آتشدان ها برای مشتعل شدن نیازمند هیزم می باشند که برای رسیدن به دمای مورد نظر، حتما باید زمان کافی برای آن ها اختصاص داده شود، ضمن اینکه کنترل گرمای آن ها نیز کار آسانی نخواهد بود.

انواع آتشدان ویلایی از نظر شکل ظاهری

آتشدان های ویلایی در مدل های گسترده ای تولید و مورد استفاده قرار می گیرند که می توانید متناسب با نوع طراحی ویلای خود، اقدام به خرید آن ها نمایید. در ادامه به انواع آتشدان ویلایی اشاره کرده ایم و توضیحات مختصری را پیرامون هر یک ارائه کرده ایم:

1.میز آتشدان

میز آتشدان نوعی از آتشدان می باشد که به شکل قفس فلزی بر روی میز قرار می گیرد. این مدل از آتشدان ها به راحتی جا به جا می شوند و می توان آن ها را در بخش های مختلف حیاط قرار داد. در صورتی که لوله کشی گاز شهری برای این مدل از آتشدان ها انجام شده باشد، می توان آن ها را در مکانی ثابت قرار داده و استفاده کرد.

2. آتشدان ویلایی آجری

از دیگر انواع آتشدان ویلایی ، آتشدان مدل آجری است که سوخت مورد نیاز آن هیزم می باشد. در این نوع از آتشدان ها، معمولا زمین حیاط را به شکل گودال می کنند و سپس دور تا دور آن را با آجرهای یک اندازه و یک شکل پوشش می دهند تا آتش بیش از اندازه گسترش پیدا نکند. نوع دیگری از آتشدان های آجری نیز وجود دارد که با آجر و سنگ ریزه ساخته می شود اما گاز سوز هستند.

3. آتشدان سفری

نوع دیگری از آتشدان ویلایی وجود دارد که بسیار مشابه منقل می باشد؛ از همین رو به آن آتشدان سفری یا قابل حمل نیز گفته می شود. این مدل با سوخت ذغال مشتعل می شود و متناسب با نیازهای مشتریان، اندازه های متنوعی دارد.

4. آتشدان ویلایی کادایی

از قدیمی ترین آتشدان های ویلایی، آتشدان مدل کادایی است. قدمت تولید این نوع از آتشدان ها صد سال می باشد که برای پختن غذاها نیز مورد استفاده قرار می گیرد. کادایی واژه ای هندی است که به معنای ضخیم و مدور می باشد و در داخل آن ذغال قرار می گیرد.

5. آتشدان ویلایی سنگی

طراحی باغ ویلا 1000 متری

آتشدان ویلایی سنگی نوع دیگری از فایر پیت می باشد که با سوخت شهری و یا هیزم کار می کند که از نظر ظاهری با یکدیگر تفاوت دارند. در آتشدان سنگی، عمق آتشدان بیشتر است تا هیزم به راحتی در داخل آن قرار بگیرد و بسوزد ولی در مدل گازسوز معمولا عمق زیادی ندارد.

6.آتشدان ویلایی مستطیلی

آتشدان ویلایی مستطیلی، با قرار دادن سنگ های بزرگ در کنار هم و به شکل مستطیل ایجاد می شود. معمولا برای ساخت آتشدان ویلایی مستطیلی از سنگ گرانیت استفاده می گردد.

7. آتشدان کاسه‌ ای

آتشدان ویلایی کاسه ای از سیمان و یا فلز تولید می شود و نوعی مدل پیش ساخته می باشد. به طوری که این مدل را می توان از فروشگاه های معتبر خریداری کرد که از نظر هزینه نیز بسیار به صرفه هستند.

8.آتشدان فلزی به شکل بخاری

اگر می خواهید یک آتشدان ویلایی نوستالژیک را خریداری کنید، مدل فلزی گزینه مناسبی است. این مدل از آتشدان ها همانند بخاری های قدیمی که در وسط خانه ها قرار می گرفتند، دارای دودکش بلندی هستند و با استفاده از هیزم نیز مشتعل می شوند.

9. آتشدان ویلایی دایره‌ای

از دیگر آتشدان های ویلایی که مخصوص حیاط خانه های ویلایی است، آتشدان های ویلایی دایره ای است که با استفاده از مصالحی شامل قلوه سنگ، آجر و دیگر مصالح ساخته می شوند. این مدل از آتشدان ها دارای هر دو مدل با سوخت گاز و سوخت هیزم می باشند.

شیوه ساخت آتشدان در باغ و خانه ویلایی

برکه مصنوعی ویلا

ساختن یک آتشدان ویلایی کار چندان سختی نیست؛ به طوری که اگر شما مایل نیستید یک آتشدان را به صورت پیش ساخته خریداری کنید، می توانید برای ساخت آن مراحلی که در ادامه آورده ایم را طی نمایید.

ابتدا لازم است محل مناسبی را برای ساخت آتشدان و یا فایر پیت انتخاب کنید. بهتر است محلی را انتخاب کنید که در صورت مشتعل شدن آتشدان و شعله گرفتن آتش، به درختان و گیاهان آسیبی وارد نشود. بنابراین نقشه آتشگاه و اطراف آن را بر روی یک کاغذ بکشید تا ابعاد دقیق آن مشخص شود.

شما برای حفره داخلی و لبه های آتشگاه باید دو دایره را در نظر بگیرید. برای پوشش دایره بیرونی از آجر استفاده کنید و دایره داخلی نیز محلی برای قرار گرفتن هیزم و یا مشعل می باشد.

توصیه کارشناسان بام ساز این است که به جای کندن حفره جهت احداث آتشدان، بهتر است به آن کمی ارتفاع بدهید و با چیدن آجر، آن را تا ارتفاع حداقل 30 سانتی متر از زمین بالا بیاورید.

پس از ساخت دور تا دور آتشدان ویلایی ، حالا باید بخش داخلی آن را مرتب کنید. برای بخش داخلی آتشدان می توانید هم از مشعل گاز و هم از هیزم استفاده کنید. بنابراین لازم است جهت مشخص شدن طرح آتشدان، ابتدا نوع سوختی که مد نظر دارید را مشخص کنید. اگر آتشدان شما از نوع گاز سوز می باشد، لازم است کف آن را حتما با سنگ ریزه پر کنید اما اگر آتشدانی که ساخته اید با استفاده از هیزم مشتعل می گردد، کافی است کف آن را با ماسه پر کنید تا از گسترش آتش جلوگیری نماید.

بهترین بهره برداری از آتشدان چگونه امکان پذیر خواهد بود؟

توصیه می شود آتشدان در موقعیت مکانی قرار بگیرد و یا ساخته شود که کمترین وزش باد در آن جا اتفاق بیفتد. این موضوع سبب می شود که حفاظت از آتش به شکل موثرتری انجام شود و ریسک خاموش کردن آن کمتر گردد. بنابراین حتما به جهت وزش باد و موقعیتی که برای آتشدان ویلایی خود انتخاب می کنید، توجه داشته باشید.

از سویی دیگر توصیه می کنیم که آتشدان را در محلی قرار بگذارید و یا بسازید که بتوانید اطراف آن صندلی، نیمکت و موارد مشابه را قرار دهید. اینگونه می توانید در غروب های پاییزی و یا زمستانی، لحطات خوبی را در محوطه ویلای خود سپری کنید. لازم است برای اینکه در هنگام استفاده از آتشدان ویلایی، آرامش داشته باشید، حتما آن را در محلی قرار دهید که در کنار مواد قابل اشتعال قرار نگیرد. قرار گیری آتشدان در نزدیکی گل ها و گیاهان که شاخ و برگ دارند، امنیت لازم را ایجاد نخواهد کرد.

نکات مهم در طراحی آتشدان ویلایی

آتشگاه در ویلا چیست

در ساخت آتشدان ویلایی باید به اصول و نکات مهم طراحی و ساخت آن توجه داشته باشید تا در نهایت به نتیجه مطلوب برسید. در ادامه به نکات مهم در طراحی آتشدان ویلایی اشاره کرده ایم:

چنانچه از هیزم برای آتشدان ویلایی استفاده می کنید، لازم است از چوب های خشک و متراکم استفاده کنید چراکه تمیز تر می سوزد و دود ایجاد نمی کند.
بهتر است در درون آتشدان چوب سبز، پلاستیک و زباله ساختمانی نریزید، چراکه علاوه بر دود کردن، برای سلامتی نیز مضر هستند.
بهتر است برای ساخت آتشگاه، محلی به دور از درختان را انتخاب کنید و به هیچ عنوان در فضاهای بسته همانند اتاق های شیشه ای یا گلخانه ها، آتشدان ویلایی نسازید.
در صورتی که اقدام به ساخت آتشدان ویلایی نمودید، سعی کنید حتما تجهیزات مرتبط با خاموش کردن آتش شامل کپسول آتش نشانی و … نیز داشته باشید.
چنانچه می خواهید برای ساخت آتشدان، زمین را حفر کنید، پیش از اینکار مطمئن شوید که لوله کشی آب، گاز و یا سیم کشی های خانه از این محل عبور نکرده باشند.
اگر در منطقه محل زندگی شما بارش باران زیاد است، توصیه می شود به جای آتشدان ویلایی از دیگر تجهیزات برای گرمایش محیط استفاده کنید. بنابراین در نظر داشته باشید که ساخت آتشدان، همواره بهترین گزینه نمی باشد.

ایده ‌هایی برای ساخت آتشدان

برای ساخت آتشدان ویلایی، گزینه های بسیار زیادی وجود دارد که در صورتی که نخواهید اقدام به خرید یک آتشدان پیش ساخته نمایید، می توانید به سراغ این ایده های جذاب بروید. در ادامه به چندین ایده جهت ساخت آتشدان ویلایی اشاره کرده ایم:

با استفاده از چرخ کامیون و یا تراکتور می توان یک آتشدان درست کرد؛ به طوری که برای اینکار لازم است یک رینگ کامیون را خریداری کنید و سپس حفره ای را در زمین قرار دهید. در نهایت با چیدن سنگ و یا آجر در اطراف آن، یک آتشدان را برای خود بسازید.
از بهترین ایده ها برای ساخت آتشدان ویلایی استفاده از درام ماشین لباسشویی می باشد. می توانید برای این کار به بخش انتهایی درام چند پایه جوش بدهید تا به راحتی بر روی زمین قرار بگیرد و سپس با قرار دادن هیزم در داخل آن، به عنوان یک آتشدان از آن استفاده نمایید.
از سبدهای چرخ دار فروشگاهی نیز می توان به عنوان آتشدان ویلایی استفاده کرد. کافی است فقط در داخل آن هیزم بریزید تا به عنوان یک آتشدان کارایی داشته باشد.
از ساده ترین روش ها برای ساخت آتشدان ویلایی ، استفاده از سنگ بلوک می باشد. برای این روش فقط باید چند سنگ بلوک را در کنار یکدیگر و به شکل مستطیل قرار دهید.
قوطی های بزرگ حلبی نیز از زمان های گذشته تا به امروز به عنوان آتشدان استفاده می شوند. برای استفاده از آن فقط کافی است داخلش را با هیزم و چوب پر کنید.

چگونه سقف شیروانی بزنیم؟

خرید آتشدان ویلایی – بام ساز

اگر قصد دارید فضا و محوطه بیرونی ویلای خود را مدرن کنید، بهتر است آتشدان هایی با طرح های مدرن و ساده را انتخاب کنید. از طرفی دیگر اگر مایل به ساخت یک آتشدان هستید، می توانید برای اینکه نتیجه مطلوب حاصل شود، به سراغ افراد حرفه ای در این زمینه بروید.

ساخت آتشدان کار سخت و پیچیده ای نیست اما اگر اصول ساخت آن رعایت نشود، محصول نهایی شلخته به نظر خواهد رسید. آتشدان ها بهترین مکان برای دور هم جمع شدن می باشند و ضمن ایجاد گرما در روزهای سرد پاییزی و زمستانی، جایی برای درست کردن چای، غذا و کباب نیز می باشند. بنابراین با یک انتخاب درست، می توانید لحظات زندگی خود را ماندگار کنید. جهت دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان بام ساز، از شماره های درج شده در انتهای مقاله استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *